Menu Close

Antrokai lankosi Kretingoje

Lietingą ir vėsią ketvirtadienio dieną antrokai praleido gardžiais duonos ir saldainių kvapais pripildytame Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre.
Susipažino su saldainių gaminimo tradicijomis, pamatė visą šio skanėsto gimimo procesą, patys savo rankomis gamino karamelinius saldainius ir išmoko juos gražiai įpakuoti.
Vėliau, etnografinėje ekspozicijoje susipažino su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, mokėsi atpažinti grūdines kultūras, pabandė sutrinti grūdus trintuvėje.
Sugrįžę iš muziejaus Tradicinių amatų centre susipažino su duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijomis. Buvo priminta apie mandagų elgesį prie stalo, mokėsi pagarbaus bendravimo su tėvais, mokytojais… Po pokalbio su nuostabiai tarmiškai kalbančia šeimininke patys formavo duonos kepaliukus, vaišinosi gardžia žolelių arbata.